Šírava 2016 – 04.-09.09.2016

Rekondično -rehabilitačný pobyt 

Naša organizácia Liga proti reumatizmu – Miestna pobočka Košice aj v tomto roku  zorganizovala pre svojich členov rekondično – rehabilitačný pobyt v zariadení ORS Chemes na Zemplínskej Šírave. Tohto pobytu sa v dňoch od 04.09. do 09.09.2016 zúčastnilo až 53 našich členov, čo svedčí o veľkej obľúbenosti a prínose pre zdravie a kvalitu života reumatikov.

Program nášho pobytu bol zameraný na regeneráciu boľavých kĺbov a kostí postihnutých reumatickým ochorením, ktoré sme si liečili pravidelným skupinovým cvičením tri krát denne – v telocvični, na terase hotela a v bazéne, liečebnými procedúrami: vodoliečba-perličkový kúpeľ, vírivka, klasická masáž, elektroliečba, parafínové teplé zábaly, magnetoterapia, biolampa. Počasie nám umožnilo aj turistické vychádzky do blízkeho okolia, najďalej na jazero Vinné a späť. Niektorí členovia využili neďaleký Thermalpark Šírava s termálnou vodou, vhodnou práve aj pre reumatické ochorenia. Okrem týchto liečebných aktivít náš program zahŕňal  aj rôzne  edukačné, spoločenské či športové podujatia –  tvorivé dielne, stolno-tenisový turnaj  a na záver pobytu spoločné posedenie v altánku spojené s hudbou, spevom a tombolou.  V príjemnej atmosfére všetci na chvíľu zabudli na svoje bolesti vyplývajúce z chronického ochorenia.

Chceli by sme týmto vyjadriť naše srdečné poďakovanie MČ Nad Jazerom a Mestu Košice za spolufinancovanie rehabilitačného pobytu, ktorý pomohol zmierniť ťažkosti ľudí s reumatickým ochorením a mnohým z nich, ešte pracovne činným, umožní byť naďalej prínosom pre svoje mesto.

Tento článok bol publikovaný 19. septembra 2016, in Novinky. Bookmark the permalink.